Nya regler angående spelarlegg, domarbetalning och varningar

Solen skiner, vi har börjat träna utomhus och om en vecka spelar vi seriepremiär. Hoppas det är många med mig som känner sig taggade inför den kommande säsongen! Stockholms fotbollsförbund har gjort några regeländringar inför säsongen 2016 som är relevanta för oss. Jag citerar dem nedan:

"Spelarlegitimationer:
- tas bort helt i S:t Eriks-Cupen
- finns kvar i våra representationsserier men det är valfritt om man vill använda StFF:s spelarleg eller annan godkänd id-handling (inga extra avgifter tas ut)

Förändrade rutiner när det gäller domarbetalningar:
- Domaren OCH föreningen har Swish – domarersättning förs över direkt via Swish
- Domaren har Swish men inte föreningen – domarersättning skall betalas kontant
- Domaren har inte Swish men föreningen har – domarersättning sätts in på konto
Föreningen har alltid möjlighet att betala domaren kontant. Inga ändringar rörande kvitton.

Ackumulerade varningar:
Fr.o.m. 2016 införs det ett system där tre gula kort ger en avstängning i samtliga representationsserier på seniorsidan. Spelare som på spelplanen eller i det tekniska området ådrar sig tre varningar i olika matcher i samma tävling ska stå över i samma tävlings nästkommande match, i den match spelaren är behörig att spela om inte annat framgår av 7-13 §§."

Det innebär att vi från och med nu inte kommer skaffa några nya spelarlegg utan att vi istället kommer införa som rutin att man tar med sig egen legitimation vid varje match. Detta kommer dock inte beröra särskilt många den kommande säsongen, i och med att majoriteten har spelarlegitimationer som gäller t.om. 2016 eller längre. Angående domarbetalning så tolkar jag ovanstående som att vi inte behöver ta med oss kontanter till matcher så länge någon i laget har Swish. Och apropå varningarna så får vi försöka tänka till en extra gång när vi spelar och undvika onödiga varningar.

Hoppas vi ses på tisdag och nästa söndag!

// Ludvig